Fytotherapie/Homeopathie

Gezondheid uit de natuur

Planten, mineralen, we halen ze uit de natuur. In tegenstelling tot de strikte homeopathie worden deze in de fytotherapie niet hoog verdund maar gewoon zuiver toegediend in een aangepaste dosis. Ook voor onze schoonheid worden vele natuurlijke stoffen in de ontwikkeling van producten gebruikt.

Natuurproducten kunnen zeer waardevol zijn. Echter een juist gebruik is essentieel. Vraag de medewerkers van Apotheek De Arend in Deurne advies. Wij willen u graag helpen om het correcte product voor uw specifieke behoefte te leveren.

Fytotherapie als volwaardige geneeswijze

Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden.

Fytotherapie biedt tegelijk zachte en actieve oplossingen aan, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers. Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.

Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen.

Deze therapie is dus een volwaardige geneeswijze op voorwaarde dat de dosering en selectie van actieve bestanddelen van voldoende kwaliteit is.

Op dit terrein geldt de expertise van Apotheek De Arend in Deurne die met betrouwbare bedrijven kan samenwerken.

De selectie van deze bedrijven gebeurt op basis van de wetenschappelijke benadering van hun supplementen en hun geneeskrachtige capaciteit.

Ontdek de kracht van homeopathie

Homeopathie is een alternatieve holistische (mens centraal) geneeswijze.

Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan ervan uit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe.

Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden (dynamiseren). Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan evenwel de symptomen tijdelijk versterken.

Het is alom geweten dat vele mensen bij het tot zich nemen van een strikt homeopathisch middel een vermindering krijgen van de symptomen. Een homeopathisch medicijn is gebaseerd op het maken van heel hoge verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes.

Apotheek De Arend in Deurne heeft de nodige expertise om u met raad en daad bij te staan bij de keuze van de juiste homeopathische middelen ter ondersteuning van uw gezondheid.

Ontdek hier onze Kwaliteitsmerken voor een Perfecte Verzorging: