Medicatieschema
Het medicatieschema
Patiënten die meerdere geneesmiddelen op verschillende tijdstippen moeten nemen, zien soms door de bomen het bos niet meer. Daarom kan Apotheek De Arend u een medicatieschema meegeven waarop duidelijk vermeld staat welke geneesmiddelen u wanneer moet innemen. Zo kunt u beter het overzicht op uw medicatiegebruik behouden.

Een weekdoos
Om een goed overzicht te behouden, kunt u ook gebruik maken van een pillendoos (weekdoos). Daarin kunt u uw geneesmiddelen groeperen per dag en per innamemoment (bv. ‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds). Zo kunt u voorkomen dat u uw medicatie op verkeerde momenten inneemt. Uw apotheker kan u helpen bij de keuze van een geschikte weekdoos en die, indien nodig of indien u dat wenst, voorbereiden voor u.
Een pillenwekker
Als u erg vergeetachtig bent, bent u misschien geholpen met een pillenwekker. Dat toestelletje, dat door uw apotheker wordt geprogrammeerd, geeft een geluids- en/of trilalarm wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen. Tegelijkertijd licht het schermpje op en verschijnt de naam en de dosering van het geneesmiddel. Er kan ook een melding verschijnen om u eraan te herinneren dat u naar uw apotheker of huisarts moet om uw medicatie te verlengen.
Uw medicatie voorbereiden
Als u er niet meer goed uit wijsgeraakt, kunt u Apotheek De Arend vragen om uw medicatie voor te bereiden voor u. Wij kunnen uw geneesmiddelen groeperen per dag en per innamemoment en ze vervolgens herverpakken, bijvoorbeeld in een weekdoos. Individuele medicatievoorbereiding (IMV) heet dat.
De thuisverpleegkundige contacteren
Als u regelmatig beroep doet op thuisverpleging, kunnen wij – indien u ermee akkoord gaat – ook de thuisverpleegkundige contacteren. Die kan u helpen om uw geneesmiddelen in te nemen, bv. oogdruppels toedienen. De thuisverpleegkundige kan uw geneesmiddelen ook voor u klaarzetten. Indien er zich problemen zouden voordoen met het medicatiegebruik, dan kan de thuisverpleegkundige dat melden aan apotheker of uw huisarts.